HooikoortsALERT.nl stopt. Wij staken onze dienstverlening. Lees meer

Wat is de API?

API is de afkorting van Application Programming Interface. Door middel van de API kunt u een aanvraag naar HooikoortsALERT.nl versturen. De API zal u dan het hooikoortsweerbericht terugsturen in de vorm van een XML-document. Hoe dit precies in zijn werk gaat vindt u op de documentatiepagina.

Door op deze manier de data van HooikoortsALERT.nl te kunnen opvragen, kunt u op oneindig veel manieren het hooikoortsweerbericht in uw eigen websites en applicaties verwerken. De API is programmeertaal onafhankelijk en door middel van onze documentatie kunt u uw eigen implementatie schrijven. Voor PHP 5 hebben wij al een implementatie voor u gemaakt die u zo kunt gebruiken! Kijk hiervoor onder PHP 5 class op de installatiepagina nadat u zich heeft aangemeld.

Hoe werkt het?

U meldt zich aan via de aanmeldpagina. Vervolgens krijg u per e-mail uw API key. Tevens kunt u uw gegevens op deze pagina aflezen. Uw API key heeft u nodig om de gegevens via de API op te kunnen vragen. Vervolgens kunt u beginnen met het implementeren van de API in uw website of applicatie. Als u uw website in PHP 5 maakt, kunt u onze voorgemaakte implementatie gebruiken. Kijk hiervoor onder PHP 5 class op de installatiepagina. Gebruikt u een andere programmeertaal dan PHP 5, dan kunt u makkelijk uw eigen implementatie schrijven. U kunt een aanvraag naar de API versturen door middel van een HTTP GET request. De API geeft de data terug in een XML-document. Meer hierover leest u op de documentatiepagina.